Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Cu peste 280 angajaţi în 2012, sediul din Iaşi al Endava va fi cel mai mare din Europa de Est al companiei

Endava, una dintre principalele companii de servicii IT din România, se numără printre primii 5 angajatori IT locali, cu peste 130 de angajaţi la Iaşi. Până în decembrie 2012, compania intenționează să angajeze încă 150 de persoane la Iaşi, dintre care  aproximativ 30 vor fi tineri absolvenţi. Astfel, biroul local al Endava ar putea deveni cel mai mare sediu al companiei din România şi din Europa de Est.

“Până în decembrie 2012, vom angaja încă 150 de persoane, astfel încât la sfârşitul anului viitor, sediul Endava din Iaşi va deveni cea mai mare locație Endava din România şi din Europa de Est ca număr de angajați. Aproximativ 20% dintre viitorii angajaţi vor fi absolvenţi cu specializare în IT din cadrul universităţilor locale”, a declarat Andrei Postolache, Delivery Unit Manager Iași, Endava.

În afara biroului din Iaşi, compania este prezentă în România şi cu birouri în Cluj-Napoca şi Bucureşti, având peste 330 de angajaţi la nivel naţional. Endava a anunțat că în următoarea perioadă va continua să recruteze activ în Iași, Cluj și București urmând ca până în iulie 2012 să treacă de 660 de angajați în România.  A doua cea mai mare prezenţă Endava din regiune este la Chişinău, unde compania are peste 200 de angajaţi.

Compania livrează soluţii IT integrate complexe, astfel printre poziţiile deschise în cadrul biroului din Iaşi se numără programatori Java şi .Net, software arhitecţi, software testeri, dar şi manageri de proiect şi analişti business.

În plus, în perioada martie – august 2012, compania va lansa un program de internship destinat studenţilor din Iaşi şi va continua programul Endava University, adresat propriilor angajaţi pentru dezvoltarea aptitudinilor tehnice şi de management.

Angajaţii Endava din Iaşi sunt implicaţi în peste 20 de proiecte de dezvoltare software pentru clienţi din domenii precum servicii financiare, media şi servicii online, atât din Marea Britanie, cât şi din România. Endava livrează direct din sediul din Iaşi soluţii pentru 3 dintre primele 10 instituţii financiare la nivel mondial, şi, de asemenea, echipa Endava din Iaşi este implicată în dezvoltarea portalului web pentru cel mai cunoscut club de fotbal din Premier League.

Peste 1.200 de metri pătraţi de spaţii noi de birouri în Iaşi

Începând cu februarie 2012, Endava a închiriat în complexul Palas încă un etaj cu o suprafaţă de peste 1.200 de metri pătraţi.  De asemenea, compania va continua proiectul de ambientare a spațiilor – EnStyle – prin care se dorește crearea unui mediu de lucru motivant și prin care pentru angajații Endava din Iași  au fost deja amenajate spaţii de relaxare: o  sală de jocuri şi un spațiu de luat masa care ofera o priveliște deosebită.

“Începând cu 1 februarie, am închiriat și etajul patru al acestei clădirii care înseamnă încă 1.200 de metri pătraţi de spaţii de birouri. În ultimul an, aproape ne-am dublat numărul de angajaţi din Iași şi vrem să păstrăm acelaşi ritm de creştere. Planul nostru pentru următorii 2-3 ani este să ajungem la peste 400 de angajaţi în biroul din Iaşi”, a declarat John Cotterell, CEO Endava.

Aproximativ 4.000 de profesionişti IT în Iaşi

Potrivit statisticilor companiei, în Iaşi sunt aproximativ 4.000 de profesionişti în IT, însă doar 7 companii au peste 100 de angajaţi. Printre avantajele Iaşiului pentru susţinerea dezvoltării sectorului IT se numără universităţile locale, disponibilitatea spaţiilor de birouri și infrastructura de comunicaţii, care include și accesul la Internet.

“Pe plan local, vorbim despre aproximativ 1.000 de absolvenţi de universitate cu specializări în IT, iar acesta este de departe cel mai important avantaj pe care îl are Iaşiul. De asemenea, faptul că majoritatea absolvenţilor cunosc cel puţin două limbi străine ajută, iar extinderea pistei aeroportului şi a capacităţii de a opera în condiţii de vizibilitate redusă ar reprezinta un mare plus.”, a adăugat Postolache.

Reclame

Filed under: IT&C, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 943,273 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: