Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Cum arata mamele de pe Facebook?

shortCUT research a lansat studiul “Mame pe Facebook – In pas cu tehnologia si societatea”, care arata ca segmentul mamelor care au acum varsta peste 45 de ani este activ pe Facebook si depaseste in prezent 130 de mii de persoane. Studiul vine sa demonstreze ca acest segment are cunostintele tehnice de a naviga pe internet si arata care sunt interesele acestuia in cadrul retelei.

Principala descoperire a studiului este faptul ca activismul social, adica participarea la cauze este considerata de maxima importanta de mame. Acest lucru a fost declarat spontan, dar este evident si in activitatea si informatiile de pe profil. Raportul dintre paginile cu tenta social/umanitara si restul de interese este de 1 la 5. Cauze pe care le sustin sunt legate de educatie, sanatate, conditia femeii, protectia animalelor, a patrimoniului national, cultura si din cand in cand de politica. “Mamele sunt constiente de puterea pe care o are fiecare calculator conectat si lupta online pentru o lume mai buna”, spune Alina Floroi, Chief Research Scientist la shortCUT research.

Studiul arata ca mamele sunt active de mai bine de zece ani online, iar copiii lor au jucat  un mare rol in invatarea aptitudinilor de operare a calculatorului. In acelasi timp, profesiile practicate  au fost un factor care a facilitat accesul la internet.

Conectarea cu familia, prietenii si mediul profesional le-au determinat pe mame sa intre  pe Facebook. Printre persoanele intervievate s-au aflat femei care au meserii cu vizibilitate sociala mare precum profesor sau life coach, ceea ce transforma pentru ele Facebook-ul in instrument de comunicare profesionala. In timp ce majoritatea acestui segment impartaseste moderat informatie, profesionistele posteaza frecvent informatii legate de activitatea proprie. Tipurile de informatie urmarite includ stiri, evenimente locale, vesti de la prieteni si familie.

“Mi se pare interesant ca studiul nostru a scos la lumina faptul ca aceste femei au abilitati tehnice remarcabile, sunt bine ancorate la realitatile sociale si percep Facebook-ul ca instrument real  de informare si participare la viata cetatii”, declara Ana Chiciu, Field Scientist la shortCUT research.

Relatia dintre mame si copiii lor este discreta. Mamele evita sa comenteze deschis pe multe dintre postarile copiilor, daca acestea nu le privesc direct. “Pe Facebook, distanta dintre generatii devine mai mica. Prin canalul online, parintii recupereaza o intelegere fata de copiii lor, chiar daca acestia  au devenit adulti, care nu era posibila inainte de era “social media”. Am putea spune ca secretele  inter-generationale sunt postate pe net”, spune in exclusivitate pentru studiul shortCUT Mugur Ciumageanu, psihoterapeut.

Studiul dezvaluie categoriile principale de interes ale doamnelor 45+: mandrie nationala si locala, personalitati, cultura (atat in acceptiune clasica, atat mass culture si cultura generala), gastronomie, stiri, brand-uri si spiritualitate moderna (dezvoltare personala, yoga, reiki, etc). Marcile favorizate de mame sunt din zona calatoriilor, alimentelor, deal-urilor online (cupoane de reduceri), cosmetice si decoratiuni.

Segmentul studiat este alcatuit din persoane cu varsta peste 45 de ani, care au meserii cu profil umanist (profesoara, bibliotecara, activist, life coach) sau profil tehnic (inginera, chimista, informaticiana). Studiul a fost realizat pe un grup de 20 de persoane. Metodologia folosita a presupus chestionare online, marturii, dezbatere generata pe Facebook, observarea activitatii de pe profile
si cuantificarea Like-urilor date pe pagini.

Reclame

Filed under: Lifestyle

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 958.317 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: