Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Vilă sau apartament? Cum şi-au schimbat românii preferinţele imobiliare

Studiile realizate în acest an de compania imobiliară Promo Seconda, dezvoltatorul proiectului DaCasa Residence din zona de Nord a Bucureştiului, indică faptul că românii au devenit mult mai prudenţi şi mai selectivi în alegerile lor imobiliare.

Astfel, cei care iniţial, în plin boom imobiliar, erau hotărâţi să cumpere un apartament cu două camere – în stadiul de proiect contra sumei de 100.000 de euro – se felicită azi pentru că au amânat să ia decizia finală. Motivul: cu aceiaşi bani, în prezent, pot cumpăra o vilă cu o suprafaţă construită de 130 mp şi grădină aferentă de până la 135 mp.

„Proiectul DaCasa Residence este compus din 48 de vile trifamiliale, dar include totodată şapte blocuri cu un total de 147 apartamente. Studiile au scos la iveală faptul că tot mai multe familii sunt intereste să achiziţioneze vile, iar noi am venit în întâmpinarea cererii. Nu am neglijat însă nici solicitările de apartamente la bloc şi, în final, am decis să realizăm un complex rezidenţial din care toţi să avem de câştigat”, a declarat Mauro Lufino, Directorul General al Promo Seconda.

Din studiile realizate de Promo Seconda a rezultat că 3 din 5 potenţiali clienţi ar investi azi în achiziţia unei vile, în comparaţie cu 1 din 5 în urmă cu trei ani. Dezvoltatorul imobiliar s-a adaptat rapid cererii din piaţă, iar în prezent are în construcţie vile de trei tipuri:

– de tip A: include un garaj la subsol, parterul cu bucătărie, baie şi pridvor, primul etaj este format din două dormitoare single, un dormitor matrimonial cu baie şi o baie, etajul al doilea va consta dintr-un dormitor dublu cu baie şi dressing. Cele două niveluri sunt legate printr-o scară interioară.

– de tip B: are un subsol cu pivniţă, parterul include o bucătărie, baie şi pridvor, iar primul etaj este format din două dormitoare single, un dormitor matrimonial cu baie şi o altă baie. Acest tip de vila are un loc de parcare în interior, iar cele două niveluri sunt, de asemenea, conectate printr-o scară interioară.

– de tip C – vilă trifamilială: vilele laterale sunt compuse din două niveluri legate cu o scară interioară; la parter au sufragerie, bucătărie, baie şi pridvor, iar la etaj cuprind câte două dormitoare cu o baie, un dormitor matrimonial cu o baie proprie, precum şi un balcon, în timp ce vila centrală are la etaj doar două dormitoare şi o baie, precum şi un balcon. Vila are şi o mansardă care poate fi transformată într-un dormitor şi o baie.

Preţurile vilelor din cadrul complexului DaCasa Residence încep de la 91.500 de euro şi pot ajunge la 105.000 de euro. Locuinţele dispuse central au o suprafaţă construită de 123 mp şi dispun de câte o grădină de 67 mp, iar vilele dispuse lateral au o suprafaţă construită de 130 mp şi dispun de câte o grădină a cărei suprafaţă variază între 125 şi 135 mp. Fiecare dintre imobile va beneficia de câte un loc de parcare, dar şi de boxă.

În ceea ce priveşte achiziţia unui apartament nou, Promo Seconda a identificat prin studiile sale că românii sunt în continuare interesaţi de locuinţele de două, respectiv trei camere, care să nu depăşească 70.000 de euro.

“Şi aici am adaptat preţurile apartamentelor, iar în cadrul proiectului DaCasa Residence acesta încep de la 42.500 de euro şi pot ajunge la 70.000 de euro. Suprafeţele totale ale apartamentelor sunt între 57 mp şi 85 mp, iar apartamentele de la parter dispun şi de câte o grădină a cărei suprafaţă variază între 14 şi 91 mp”, adaugă Mauro Lufino.

Despre Promo Seconda

Compania Promo Seconda şi-a propus să investească circa şase milioane de Euro în complexul imobiliar DaCasa Residence, construcţia urmând să fie finalizată la sfârşitul lui 2013. Proiectul va fi ridicat pe o suprafaţă totală de peste 23.000 de metri pătraţi, pe Şoseaua Chitilei, la doar 10 kilometri distanţă de Bucureşti şi la 30 de minute de zona Universitate din Capitală. Complexul rezidential este situat într-o zonă liniştită, iar accesul se poate face fie prin Şoseaua Bucureşti-Târgovişte (DN1A), fie prin Şoseaua Chitilei (DN7).

Reclame

Filed under: Imobiliare, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 958.317 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: