Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

Artmark pregăteşte o nouă surpriză

Casa Artmark propune pasionaţilor de artă, în luna februarie, trei zile cu patru licitaţii tematice care aduc în atenţie opere de excepţie, realizate de maeştrii picturii româneşti, din secolul al XIX-lea, până în prezent, precum şi mărţişoare valoroase, piese de artă decorativă de epocă şi bijuterii.

În plus, sunt scoase la vânzare obiecte personale iconice ale marilor actori români şi o colecţie remarcabilă de afişe de filme româneşti, în prima licitaţie de dedicată starurilor cinematografiei româneşti, Cinema Memorabilia.

Începând din luna februarie, Artmark și asigurătorul său oficial BCR Asigurări oferă, gratuit, tuturor cumpărătorilor de opere de artă prin licitaţie „Asigurarea pentru protecţia investiţiei în artă”. Prin intermediul acestui program, clienţii Artmark beneficiază de şase luni de protecţie a operelor achiziţionate împotriva riscurilor de pierdere sau distrugere. Asigurarea acoperă riscurile de transport, precum şi cele specifice pentru reşedinţa proprietarului.

În acest context de confort investițional, Artmark pregăteşte pentru luna februarie un maraton de licitaţii tematice, unele dintre ele, în premieră naţională. Seria debutează cu licitaţiile de Mărţişor, care vor avea loc în zilele de 21 şi 22 februarie, la World Trade Center – Hotel Pullman. Licitația de marţi, 21 februarie, este dedicată picturii şi sculpturii şi vine cu o selecţie de 172 de opere de dimensiuni mici, realizate de cei mai cunoscuţi artişti români ai tuturor perioadelor. Printre cele mai preţioase opere, se remarcă două picturi semnate de maestrul Grigorescu: „Flori de măr” (ulei pe lemn, 23,5 x 14 cm, est. € 30.000 – 50.000) şi „Casă la Câmpina” (ulei pe pânză, 14,5 x 23,5 cm, est. € 15.000 – 25.000).

Licitaţia de Mărţişor I – Pictură şi sculptură mai oferă şi alte opere de excepţie semnate de: Theodor Aman, Nicolae Tonitza, Gheorghe Petraşcu, Samuel Mützner, Jean Steriadi, Octav Băncilă, Iosif Iser, dar şi lucrări realizate de Corneliu Baba, Alexandru Ciucurencu, Horia Bernea, Ştefan Câlţia, Vasile Grigore sau Constantin Piliuţă.

Cea de-a doua licitaţie, Mărţişor II – Mărţişoare de Epocă, Bijuterie şi Artă Decorativă, de miercuri, 22 februarie, prezintă o selecţie rafinată de podoabe şi decoraţiuni, realizate din materiale preţioase, de către ateliere de artă decorativă faimoase în Europa.

Obiectele oferite în cea de-a doua zi de licitaţie de la Hotel Pullman, în pregătirea sărbătorii de Mărţişor, au preţuri foarte accesibile, aproape jumătate dintre cele 161 de loturi pornind de la preţuri aflate sub 100 €.

Printre cele mai rare piese oferite în această licitaţie se remarcă Tabachera Fabergé din argint şi aur, purtând Monograma Princiară Trubeţkoi-Călinescu (180 gr, 2x 6 x 9,5 cm, est. € 3.000 – 6.000), realizată în celebrul atelier de orfevrărie artistică, furnizor al Casei imperiale ruse.

În cea de-a treia zi de licitaţii, care se va desfăşura pe data de 23 februarie, la Hotel Athénée Palace Hilton, sunt aduse în atenţia colecţionarilor obiecte personale sau care păstrează memoria celor mai cunoscuţi şi iubiţi actori români, fotografii reprezentându-i pe aceştia şi piese de recuzită care au apărut în filme şi piese de teatru de mare succes. Aceste obiecte inedite sunt scoase la vânzare în prima parte a serii, în cadrul Licitaţiei de Cinema Memorabilia.

Cea de-a doua parte a serii este dedicată Licitaţiei de Postmodernism şi Contemporană. Ajunsă la cea de-a treia ediţie, licitaţia propune colecţionarilor o selecţie de 62 de lucrări de artă stimulative, semnate de unii dintre clasicii artei româneşti contemporane şi postbelice: Corneliu Baba, Alexandru Ciucurencu, Constantin Piliuţă sau de reprezentanţi de frunte ai generaţiilor ’60 – ’70 – Paul Neagu, Horia Bernea, Ştefan Câlţia, Sorin Ilfoveanu, Viorel Mărginean – precum şi opere realizate de personalităţi marcante ale scenei artistice actuale, precum Dan Perjovschi sau Teodor Graur.

Reclame

Filed under: Altele, Lifestyle, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 958.317 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: