Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Samsung transformă catalogul şcolar într-un gadget hi-tech

În cadrul unui demers unic pe piaţa locală, Samsung Electronics România a colaborat cu unul dintre liceele de prestigiu ale țării, Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”, pentru a implementa primul sistem de catalog virtual, din România, ce utilizează o conexiune wireless. În urma acestei iniţiative, Colegiul dispune acum de 41 de tablete Samsung Galaxy Tab 8.9, aflate permanent în custodia profesorilor.

Prin intermediul tabletelor Samsung, profesorii pot trece notele, absențele și alte mențiuni detaliate cu privire la elevi şi activitatea lor în sala de clasă, în timp ce părinții pot accesa toate aceste informații în timp real, de la orice computer conectat la Internet.

„Este prima iniţiativă de acest gen din țara noastră și ne bucurăm că Samsung este partener în cadrul unui proiect menit să ofere un impuls modernizării educației în România. Mai mult, tabletele oferă, atât profesorilor, cât şi părinţilor, posibilitatea de acces instant la situaţia şcolară a elevilor, eficientizând procesul de control şi îndrumare. Astfel, sperăm ca acest proiect să devină un exemplu şi pentru alte şcoli şi licee din România”, a declarat Sorin Manea, managerul diviziei Telecom din cadrul Samsung Electronics România.

,,Tableta Samsung devenită catalog virtual nu înlocuieşte catalogul clasic, ci îl completează într-un mod care va aduce cu siguranţă beneficii tuturor celor implicaţi în procesul de educaţiei al copiilor noştri, reușind în acest fel ca triumviratul școala – elevi – părinți să capete o dimensiune reala”, a precizat Severius Moldoveanu, directorul Colegiului Național de Informatică „Tudor Vianu”.

Cu ajutorul tabletelor, profesorii pot accesa un sistem informatic în care pot stoca, pe lângă note și absențe, şi informații detaliate, precum întârzierile elevului la ora de curs sau temele nefăcute. Pe lângă funcția de catalog, tabletele Samsung Galaxy Tab 8.9 servesc și drept suport pentru cursuri, oferind posibilitatea conectării la un proiector sau la boxe pentru a difuza conținut multimedia.

„Tabletele sunt o modalitate mult mai flexibilă de a aduce material didactic la orele de curs. În loc să poarte cu sine o hartă de dimensiuni mari, cu o greutate considerabilă, profesorul trebuie doar să aibă la îndemână catalogul virtual, pe care poate încărca hărți digitale de înaltă rezoluție, ce pot fi afișate cu ușurință, prin intermediul unui proiector compact,” a completat Severius Moldoveanu, directorul Colegiului Național de Informatică „Tudor Vianu”.

Pentru a accesa informațiile despre situația școlară a copiilor, părinții trebuie doar să acceseze un cont personal, la care au acces non stop, de pe orice computer. Conform datelor disponibile în acest moment, sistemul este accesat, în medie, de trei ori pe săptămână, de către trei sferturi dintre părinți.

Pentru a susţine implementarea acestui proiect, Samsung a donat 25 din cele 41 de tablete care sunt utilizate în prezent în cadrul Colegiului Naţional de Informatică „Tudor Vianu”. Samung România se implică activ în proiecte educaţionale menite să asigure un viitor mai bun noii generaţii, iniţiind în acest sens programul „Trends of Tomorrow”, care are ca scop susținerea tinerilor în căutare de direcții profesionale.

Reclame

Filed under: Altele, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 962.504 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: