Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

Japonia dă 315 milioane euro pentru reţeaua de metrou Bucureşti–Otopeni

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, s-a întâlnit miercuri, 13 ianuarie, cu Excelenţa Sa, Natsuo Amemiya, ambasadorul Japoniei în România, la cererea acestuia. Şeful misiunii diplomatice nipone a informat ministrul român al Transporturilor şi Infrastructurii că Guvernul Japoniei a luat decizia de a acorda României un împrumut de tip “Japanese ODA Loan”, în valoare de 41,87 miliarde yeni japonezi (aproximativ 315 milioane euro), pentru realizarea proiectului “Legătura de Acces a reţelei de metrou a municipiului Bucureşti cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă”.

Acest proiect de infrastructură are o importanţă majoră, el realizând legătura dintre centrul Capitalei şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă. Proiectul finanţat de guvernul japonez este, de asemenea, o soluţie viabilă pentru eliminarea blocajelor rutiere constante şi a poluării aerului cu care se confruntă Bucureştiul.

Guvernul României îşi exprimă speranţa că acest proiect va constitui un exemplu de cooperare în domeniul infrastructurii şi al conservării mediului, impulsionând relaţiile economice de ansamblu între România şi Japonia.

Filed under: Altele, Auto, Business, , , , , , , , ,

Lasă un comentariu

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 1.044.929 hits


gtop.ro