Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Vaccinul împotriva AH1N1 (gripă porcină), pro şi contra: victimă sau norocos?

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a băgat întreaga planetă în “carantina” declarând pandemia de gripă nouă sau porcină. Virusul AH1N1 a lovit în aproape toate ţările, iar companiile farmaceutice au început să scoate vaccine pe bandă rulantă. Pentru unii a fost bun, consideră ei, pentru alţii s-a lăsat cu doliu. Părerile sunt împărţite, iar isteria continuă şi în România. Şi “vedetele” de la noi au luat atitudine, dar sunt tot în două tabere. Până să să decidă dacă vaccinul este totuşi eficient au apărut numeroase cazuri în care, oamenii vaccinaţi, au avut mai mult de suferit decât să fie liniştiţi. Astfel, în Marea Britanie, o tânără ar putea să rămână oarbă, după ce a fost tratată greşit cu Tamiflu, iar un tânăr din Reşiţa a rămas paralizat în urma vaccinării. Un medic rezident dintr-o comună clujeană a decedat în condiţii suspecte după ce şi-a administrat singur vaccinul împotriva virusului Ah1N1. Şi cazurile continuă…

În ultimele zile, în plus față de valul de vaccinări, au apărut în mass media și nenumărate cazuri „lovite” de vaccinul împotriva AH1N1. Astfel, o tânără din Marea Britanie riscă să-şi piardă vederea, după ce a fost tratată cu Tamiflu, medicament împotriva gripei porcine. În urma anchetei medicale, s-a constatat că fata de 19 ani nu era infectată cu virusul AH1N1, arată Daily Mail.

Samantha Millard ar putea să rămână oarbă, în urma unei reacţii alergice la una dintre substanţele existente în Tamiflu. După mai puţin de trei zile de la internarea în spital şi de la administarea medicamentului, fata a fost la un pas de a-şi pierde viaţa, iar medicii au conectat-o la aparate.

Adolescenta a petrecut o lună în spital. Acum, medicii spun că şansele ca fata să-şi recapete vederea sunt slabe. Potrivit investigaţiilor realizate de doctori, se pare că fata nu a fost niciodată infectată cu virusul AH1N1. Părinţii tinerei nu au ce să facă și au declarat că îi vor da în judecată pe medicii care s-au ocupat de fata lor.

Nici noi nu am fost ocoliți de ghinion, iar un tânăr din Reşiţa a ajuns la spital în stare de inconştienţă, după ce s-a imunizat cu Cantgrip, vaccin împotriva gripei porcine. „Sunt sigur că vaccinul e de vină! Am început să văd dublu şi nu mă mai puteam ţine deloc pe picioare. Am vomitat şi nu mai ştiam nimic de mine. Deliram, nu-i mai recunoşteam pe cei din jur, iar partea stângă a corpului mi-a amorţit. Nu mi-am mai simţit mâna şi aveam un fel de furnicături în creştetul capului”, a povestit Cristian Chivulescu, convins că vaccinul l-a băgat în spital. Medicul neurolog, de la Spitalul Judeţean, Alexandrina Terfăloagă, recunoaşte că vaccinul AH1N1 ar fi putut provoca asemenea reacţii.

Chiar și un medic a picat pradă vaccinului se pare. Rezident la dispensarul din comuna clujeană Aluniş, doctorul Mihai Constantin, în vârstă de doar 34 de ani, a fost găsit mort în curtea casei sale. Cu o zi în urmă medicul a vaccinat câteva persoane din comună împotriva virusului gripei “porcine”, administrându- şi singur o doză de vaccin. Nu se ştie însă dacă medicul suferea de vreo afecţiune cronică care i-ar fi putut cauza decesul sau dacă decesul a fost provocat de vaccinul autoadministrat.

Și o femeie din județul Prahova ce suferea de afecțiuni cardiace a murit la o zi după ce s-a vaccinat împotriva gripei noi. Potrivit Ministerului Sănătății, decesul s-a înregistrat în data de 8 ianuarie. Femeia a fost vaccinată cu Cantgrip pe dată de 7 ianuarie, la medicul de familie.

Vaccinul Cantgrip este deja implicat in mai multe incidente, care s-au soldat cu moarte sau paralizie. Mai multi medici critica modul abuziv in care Adrian Streinu-Cercel vrea sa oblige personalul sanitar sa se vaccineze. Un tanar de 29 de ani din comuna Prundu Bargaului, judetul Bistrita Nasaud, a murit si el dupa ce o asistenta medicala de la dispensarul localitatii i-a dat o fiola de vaccin impotriva gripei A/H1N1. Acesta a cerut o doza de vaccin pentru fiul sau si a decedat apoi din cauze necunoscute.

Si in Suceava, o eleva sufera de paralizie usoara a mainii stangi dupa vaccinarea impotriva gripei noi. Potrivit presei, examenul neurologic efectuat a evidentiat „reflectivitate osteo-tendinoasa normala, fara modificari inflamatorii” si sensibilitate si motilitate normala, una din cauzele posibile ale incidentul fiind leziuni la nivelul coloanei cervicale.

Ce contine vaccinul?

O doză de vaccin are 0,5 mililitri şi conţine antigen de virus gripal, cultivat pe ouă de găină, tiomersal şi o soluţie tampon salină. Problema este Tiomersalul, o substanţă bazată pe mercur. Substanţa are diverse efecte adverse, având o acţiune toxică la nivelul ţesutului nervos.

Prezenţa Tiomersalului în organism poate genera abcese, granuloame şi inflamaţii. Un reputat neurochirurg francez spune chiar că vaccinul poate provoca boli grave, ca scleroza în plăci, artrita reumatoidă şi lupusul. Totuşi, potrivit majorităţii medicilor, cantitatea din vaccinul antigripal este prea mică pentru a fi periculoasă.

Oamenii trebuie să mai ştie că vaccinarea este contraindicată persoanelor cu diverse alergii, celor care iau medicamente anticoagulante, celor cu stări febrile şi gravidelor aflate în primele luni de sarcină.

Opiniile pro si contra…aici!!!

Filed under: Altele, , , , , , , , , , , , ,

Lasă un comentariu

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 1.044.948 hits


gtop.ro