Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Digital Cable Systems lansează televiziunea digitală pentru clienții rezidențiali

Digital Cable Systems, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa autohtonă de telecomunicaţii, va lansa în luna martie serviciul de televiziune digitală, disponibil utilizatorilor rezidențiali prin AKTA, divizia companiei orientată către segmentul consumer. Operatorul estimează că noul serviciu va atrage cel puțin 10.000 de clienți în primul an de la lansare.

”În acest moment, este greu de estimat valoarea totală finală a investiției pentru lansarea acestui serviciu către toți clienții noștri de cablu, însă într-o primă fază putem vorbi de o sumă în jurul a 500.000 de euro. Având în vedere că, alături de accesul Internet, televiziunea digitală va avea cea mai accentuată creștere în următorii ani, perioada de recuperare a investiției va fi de 2-3 ani, însă în astfel de situații trebuie să ținem cont și de evoluția economică, precum și de faptul că acest serviciu va rămâne unul de nișă și în următorii câțiva ani”, declară Dinu Malacopol, CEO al Digital Cable Systems.

Prin lansarea noului serviciu compania speră să atragă peste 10.000 de clienți în primele 12 luni. Cei mai importanți factori care influențează migrarea clienților către transmisia digitală includ numărul și calitatea programelor, calitatea semnalului video și audio, precum și garanția unui semnal stabil și de înaltă fidelitate. Tehnologia care va fi folosită în primă fază de Digital Cable Systems este DVB-C, MPEG-2, Standard Definition, urmând ca în funcție de rata de migrare a clienților către acest serviciu, să se upgradeze ulterior la MPEG-4 și HD.

Prin AKTA Digital compania va furniza servicii de televiziune digitală la nivel local în localități precum Câmpulung Muscel, Drăgășani și altele. Prețul mediu al unui abonament lunar pentru serviciul de bază de televiziune digitală va fi de 39 de lei, iar numărul de programe TV în format digital disponibile într-o primă fază va fi de aproximativ 80.

Oficialii Digital Cable Systems se așteaptă ca în decurs de 2 ani, serviciul de televiziune digitală să fie achiziționat de aproximativ 20% dintre clienții rezidențiali AKTA.

Înființat în 2005, prin fuziunea mai multor companii de cablu, grupul DCS este unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii de telecomunicaţii de pe piaţa autohtonă. Compania oferă servicii de transmisie prin cablu a programelor de televiziune, soluții de transmisiuni date și acces Internet, precum și telefonie fixă, atât pe segmentul business cât și pe cel al clienților rezidențiali, pe piaţa din România.

Din portofoliul DCS fac parte brandurile AKTA – adresat în exclusivitate consumatorilor individuali, și Dial Telecom – unul dintre cei mai importanți ofertanți de servicii de acest tip pe segmentul business.

AKTA, divizia orientată către consumatorii individuali, furnizează servicii triple-play prin cablu (TV/ Internet/ Telefonie), precum și televiziune prin satelit direct-to-home (DTH), fiind unul dintre puţinii operatori de pe piaţa locală ce oferă transmisiuni în format HD.

Dial Telecom este prezentă pe piața de telecomunicații din România începând cu anul 2001, ca subsidiară a Dial Telecom Cehia, fiind apoi preluată, în 2007, de grupul Digital Cable Systems. În prezent, Dial Telecom este operatorul preferat de companii pentru servicii integrate de comunicații electronice: telefonie fixă, acces Internet, soluții de date și colocare servere.

Toate serviciile Dial Telecom sunt furnizate cu eficiență și promptitudine sub conceptul ”one-stop-shopping”, în sistem ”la cheie”, susținând deviza companiei ”Tehnologie cu față umană”. Pentru calitatea serviciilor oferite, Dial Telecom a obținut certificarea ISO 9001.

Filed under: Altele, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un comentariu

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 1.044.948 hits


gtop.ro