Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Ferarri, în topul primelor 10 maşini preferate de europeni

Ferrari 458 Italia şi Ferrari California s-au poziţionat în fruntea clasamentului în sondajul alcătuit de revista Auto motor şi sport din Germania. Astfel, „Best car 2010” numără printre preferatele şoferilor europeni cele două maşini de la Ferrari. La categoria „cea mai bună maşină sportivă”, Ferrari 458 Italia a ocupat primul loc în topul preferinţelor. Iar la categoria „cel mai bun cabrio”, Ferrari California a ieşit de asemenea învingătoare.
Tot revista Auto motor şi sport atrage atentia si asupra unui amanunt care nu trebuie scăpat din vedere: un Ferrari California este preferat şi de către cunoscutul pilot de Formula 1, Michael Schumacher. Deşi nu mai pilotează pentru Ferrari, Schumacher conduce în continuare modelul California.

Ferrari California a fost lansat in 2008 şi este maşina cu cea mai mare viteză la decapotare: 13, 4 secunde . Modelul dispune de un motor V8 de 4,3 litri cu 460 CP, care atinge 100 de km/h în 4 secunde şi are o viteză maximă de 310 km/h. Emisiile de dioxid de carbon ale noului model sunt de 305 grame pe kilometru.  Capacitatea rezervorului este de 78 litri iar consumul de carburant este de 13,1 litri la 100 km.

Ferrari 458 Italia este ultimul model scos pe piaţă şi  este cel mai rapid model de serie Ferrari din toate timpurile. Modelul are 570 de cai-putere, atinge viteza de  100 km/h în doar 3,4 secunde iar viteza maximă la care poate ajunge este de 325 km/h. Ferrari 458 Italia este echipat cu un motor V8 pe benzină cu injecţie directă. Unitatea este  centrală cu o capacitate de 4.5 litri.  Modelul are un consum mixt (urban-extraurban) de 13,3 l/100 km. Maşina emite 307 grame de dioxid de carbon pe kilometru.

Maşinile Ferrari sunt importate şi comercializate în România de către Forza Rossa. Forza Rossa a devenit unic importator Ferrari în România din anul 2008. Compania operează ca unic importator nu numai pe piaţa românească, ci şi pe pieţele din Bulgaria şi Republica Moldova.  Cu o medie de peste douăzeci de autoturisme vândute pe an, la nivelul anilor 2008-2009, Forza Rossa este liderul segmentului atuturismelor sportive de lux din România.

De asemenea, activitatea de service organizată în conformitate cu cele mai stricte reguli ale concernului Ferrari, pune la dispoziţia proprietarilor unor astfel de maşini dotările cele mai moderne, pentru asigurarea menţinerii în condiţii optime de utilizare a acestor maşini de top. Forza Rossa îşi desfăşoară activitatea în Otopeni, pe Calea Bucureştilor nr. 253A.

Filed under: Auto, , , , , , , , ,

Lasă un comentariu