Stiri pe blog

Un alt blog de stiri

– Producătorul de vin Domeniile Ostrov îşi propune o dublare a afacerii în 2011

Domeniile Ostrov îşi completează gamele de vinuri cu cinci soiuri noi. “Noile sortimente vor contribui la creşterea cotei de piaţă şi la o dublare cifrei de afaceri în 2011. În 2010 am înregistrat o cifră de afaceri de 10 milioane de lei, creşterea faţă de 2009, anul “zero” al intrării pe piaţă, fiind de 250 de procente”, declară Constantin-Theodor Ilinca, directorul general al Ostrovit S.A.

De la începutul anului producătorul a pus pe piaţă soiurile Cabernet Sauvignon roze, Fetească Neagră, Muscat Ottonel, Chardonnay şi Sauvignon Blanc. Din anul 2005 la Domeniile Ostrov a fost demarat un amplu proces investiţional constând în reconversia plantaţiilor prin programe anuale succesive, sisteme de irigaţii, dotarea cu echipamente şi utliaje specifice, precum şi modernizarea celor două staţii de vinificaţie la standarde internaţionale ultramoderne. Volumul total al investiţiilor se ridică la 24 de milioane de euro.

În prezent podgoria Ostrov are un areal viticol de 1300 de hectare şi include centrele viticole Ostrov şi Lipniţa, judeţul Constanţa, situate pe malul drept al Dunării, la graniţa României cu Bulgaria. “În vederea obţinerii unor vinuri pentru gama premium s-au ales parcele mai mici (Sauvignon Blanc – 6 ha, Chardonnay – 9 ha) cu expoziţia perfectă pentru aceste soiuri. Pentru acestea s-au aplicat lucrări specifice de normare a producţei la nivelul de 5-6 tone de struguri la hectar” precizează Constantin-Theodor Ilinca.

“Domeniile Ostrov” reprezintă brandul “umbrelă” sub care se comunică gamele de vinuri ale podgoriei Ostrov. Alături de podgoria de viţă de vie compania mai deţine 500 de hectare de pomi fructiferi şi 200 de hectare de legume.

Principalele game de vinuri din portofoliul Domeniilor Ostrov sunt Cetatea Durostorum, Canaraua Fetii, Domeniile Ostrov, Cosa di Vino şi Vinaria Ostrov. “In mai puţin de un an am reuşit să fim prezenţi în cele mai importante lanţuri de magazine, fiind listaţi cu gamele noastre în reţelele Metro, Selgros, Real, Carrefour, Cora, Kaufland, Auchan, Lidl”, declară Constantin-Theodor Ilinca.

Soiurile cultivate la Domeniile Ostrov sunt Merlot, Cabernet Sauvingnon, Fetească Neagră, Pinot Noir, Syrach şi Rebo pentru vinurile roşii. Pentru vinurile albe se cultivă soiuri ca Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Gris, Fetească Albă, Fetească Regală, Riesling Italian, Muscat Ottonel şi Crâmpoşie.

Descriere soiuri noi:

Cabernet Sauvignon Roze – gama Domeniile Ostrov: un demisec din 2010, special, de o incredibilă vioiciune şi opulenţă, un vin la care în ciuda tinereţii se întrevăd calităţi specifice vinurilor vechi

Chardonnay – gama Cetatea Durostrorum: un vin elegant, catifelat, tandru cu o aromă distinctă şi discretă

Sauvignon Blanc – gama Cetatea Durostrorum: un vin sec, acid şi aromat

Reclame

Filed under: Business, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

RSS ZF

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Capital

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Realitatea

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Blog Stats

  • 943,273 hits


gtop.ro

%d blogeri au apreciat asta: